FOTO: U bombardovanju Halepa uništena najveća bolnica

Usljed bombardovanja vojnih letjelica sirijske vojske odane predsjedniku te zemlje Basharu al-Assadu u Halepu je uništena najveća bolnica koja se nalazila u dijelu koji je pod kontrolom sirijske opozicije, javlja Andolu Agency (AA).

Kako navode službenici civilne zaštite, helikopteri vojske odane sirijskom predsjedniku Assadu, izveli su napad barel bombama na području Sahura u Halepu.

Bolnica je u potpunosti uništena, a pričinjena je i materijalna šteta na velikom broju ambulantnih vozila. Meta režimskih snaga su bile i ekipe koje su pomagale u evakuaciji bolnice.

Lokalni aktivista Mervan Salim kazao je za AA da ima mrtvih i ranjenih u ovom napadu. Ranjeni su smješteni u druge bolnice. Salim je naglasio da je bombardovana bolnica najveća na tom području.

Prema njegovim riječima, bolnica je i ranije bila meta napada.

“Ruski i avioni režimskih snaga bombarduju Sahur u isto vrijeme. Istočni dijelovi Halepa već deset dana su pod intenzivnim bombardovanjem. Rusi bombarduju kasetnim, a režimske snage barel bombama”, istakao je Salim.

Nakon 19. septembra kada je prestao da važi prekid vatre u Halepu su intenzivirani napadi avijacije. U napadima je poginulo oko 500 civila, a ranjeno je 1.600.

(AA)

Share this post on social media