FOTO: Turske oružane snage: U ofanzivi “Štit Eufrata“ uništene tri zgrade terorista i vojno vozilo ISIS-a

Turske oružane snage (TSK) su saopćile da su u zračnim napadima u ofanzivi “Štit Eufrata“ protiv terorista ISIS-a na sjeveru Sirije uništene tri zgrade koje su koristili teroristi, javlja Anadolu Agency (AA).

Navodi se da su u današnjim zračnima napadima uništene tri zgrade terorista kao i jedno vojno vozilo ISIS-a.

U saopćenju Generalštaba Oružanih snaga Turske se navodi kako se nastavlja ofanziva na sjeveru Sirije, te kako su zazueta još četiri mjesta, Kantara, Es Sehid, El Humran i Taslihuyuk.

Dodaje se kako je 16. dana ofanzive uspješno pogođeno 12 ciljeva militanata ISIS-a na tom području.

S druge strane, predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je danas u Ankari da “trenutno u Jarabulusu nije ostalo ništa što se zove ISIS”.

“Oni će bježati mi ćemo ih progoniti. Nastavit ćemo s tim, imamo plan, a on je da granice Turske budu sigurne”, pojasnio je Erdogan.

Prema njegovim riječima, nastojanjima da se napravi teroristički koridor se ne smije i ne može udovoljiti.

“Umjesto terorističkog napravit ćemo sigurnosni koridor. Samo to. Ni najmanje nas ne interesuje sirijska teritorija”, poručio je turski predsjednik.

Turske oružane snage i koalicione zračne snage već 16. dan provode ofanzivu “Štit Eufrata“ protiv terorista u sirijskoj regiji Jarabulus u blizini turske granice, a već nekoliko dana se iz Turske u oslobođene dijelove te regije vraćaju kolone sirijskih izbjeglica.

Anadolu Agency

Share this post on social media