Ljekari tvrde: Zdravstveno stanje Hillary Clinton je normalno i osjeća se odlično

"Clinton je zdrava i psihički stabilna i kao takva spremna je služiti kao predsjednica SAD-a", kazala je doktorica Badock nakon pregleda prve kandidatkinje za funkciju predsjednika SAD-a

Ured predizborne kampanje predsjedničke kandidatkinje Demokratske partije tvrdi da je zdravstveno stanje Hillary Clinton “normalno”, kao i da se prva predsjednička kandidatkinja u SAD-u psihički “odlično” osjeća, javlja Anadolu Agency (AA).

Nakon što je 68-godišnjoj Clinton dijagnosticirana upala pluća, sinoć ju je u njenom domu posjetila i izvršila pregled njena doktorica Lisa Bardack koja je nakon toga kazala da je zdravstveno stanje njene pacijentice “normalno”.

“Clinton je zdrava i psihički stabilna i kao takva spremna je služiti kao predsjednica SAD-a”, kazala je doktorica Badock.

Clinton je u nedjelju ranije i uz pomoć svog osoblja napustila ceremoniju obilježavanja 15. godišnjice terorističkih napada u New Yorku. Prvobitno je saopćeno da je imala povišenu tjelesnu temperaturu, a nedugo zatim objavljena je informacija da je Clinton zadobila upalu pluća.

Zdravstveno stanje Clinton protekle sedmice glavna je teme predizborne kampanje u SAD-a, a oponentski tabor republikanskog predsjedničkog kandidata Donalda Trumpa insistira na tvrdnjama da Clinton nije sposobna da obnaša najvišu funkciju u zemlji.

(AA)

Share this post on social media