New York: Rigorozne mjere sigurnosti zbog 71. zasjedanja Generalne skupštine UN-a (FOTO)

BH Telecom

Američka policija je poduzela rigorozne mjere sigurnosti u povodu 71. zasjedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija (UN), koja se održava u New Yorku, javlja Anadolu Agency (AA).

Pripadnici policije se nalaze na svakom koraku u neposrednoj blizini zgrada UN-a gdje se održavaju sastanci svjetskih zvaničnika u okviru zasjedanja Generalne skupštine. Osim toga, policija vrši rigorozne kontrole prilikom ulaska u zgrade gdje se održava glavno zasjedanje.

Ulice u blizini sjedišta UN-a su ograđene zaštitnom ogradom kako bi se spriječili mogući incidenti.

Podsjetimo, u sjedištu UN-a u New Yorku u ponedjeljak je u okviru 71. zasjedanja Generalne skupštine održan Samit o izbjeglicama i migrantima na visokom nivou. Na Samitu svjetskih lidera usvojena je deklaracija o zaštiti njihovih ljudskih prava bez obzira na status. Ovo je prvi put da Generalna skupština UN-a organizira samit lidera o velikom kretanju migranata i izbjeglica širom svijeta.

Generalna debata u Generalnoj skupštini Ujedinjenih naroda, u kojoj učestvuju šefovi država i vlada članica UN-a, traje od 20. do 26. septembra.

Inače, 71. zasjedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija (UN) u New Yorku prisustvuje veliki broj svjetskih zvaničnika. Među učesnicima je i ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak.

(AA)

Share this post on social media