Sin Donalda Trumpa: Sirijske izbjeglice su kao otrovne bombone

Sin kontrovernog američkog političara Donalda Trumpa Donald Trump Jr. na svom Twitter nalogu uporedio je sirijske izbjeglice sa zdjelom otrovnih bombona, prenosi Anadolu Agency (AA).

Podržavajući očevu kampanju u utrci za američkog predsjednika, njegov sin napisao je kako su izbjeglice iz Sirije slične zdjeli otrovnih bombona Skittles, poznatim po raznovrsnim bojama s ukusom voća.

“Ukoliko bih imao punu zdjelu Skittlesa i rekao vam da vas tri bombone mogu ubiti, da li biste uzeli cijelu šaku. To je naš problem sa sirijskim izbjeglicama. Učinimo Ameriku ponovo velikom”, napisao je na Twitteru Donald Trump Jr.

Njegova usporedba izbjeglica iz Sirije sa bombonama naišla je većinom na negativne komentare na društvenim mrežama.

Najveći broj korisnika Twittera podijelio je njegov post uz fotografiju na kojoj se bombarduju sirijske izbjeglice ispod čega je napisano: “Skittles”.

Jon Favreau koji je ranije pisao govore američkom predsjedniku Baracku Obami objavio je fotografiju ranjenog dječaka iz sirijskog Halepa napisavši ispod: “Ovo je samo jedno dijete od milion njih koje si usporedio sa otrovnim bombonama”.

Donald Trump proteklih mjeseci je, uz homofobne i rasističke izjave, više puta naglasio kako bi zabranio sirijskim izbjeglicama ulazak u Ameriku.

(AA)

Share this post on social media